GODASTE KOLASÅSEN

1 burk kondenserad mjölk

1 paket god vaniljglass


Lägg den oöppnade burken med mjölk i en katsrull.
Fyll på med vatten och låt koka i ca 3 (!) timmar.
Öppna burken och vips så har mjölken förvandlats till en härligt god kolasås.

Servera ljummen till glass.




 

Mörk choklad med vanilj "Mallows"



 Påminner om amerikanska "Rocky Road". Här på bara mörk choklad, ekologiska marshmallows och utan smör.

En hel kaka

  • 200g mörk ekologisk choklad minst 72% kakohalt
  • 1 brk kondenserad mjölk
  • 100g ekologiska vanilj "mallows" (Eco-Vital) Handlade dessa på ICA MAXI
  • 1 dl salta jordnötter

Börja med att klä en mindre form med plastfolie och strö hälften av marshmallowsen i botten av formen. Smält chokladen över vattenbad och rör sedan snabbt ner den kondenserade mjölken. Rör ner jordnötterna men spara en matsked till att garnera med. Bred ut smeten över "mallowsen" i formen. Strö över och tryck lätt ner resten av dem på och i chokladsmeten. Strö över matskeden av jordnötter. Ställ i kyl över natten. Skär upp i små munsbitar, ca 1cm x 1cm, och servera till kalaset.





http://www.nlife.se/desserter-bakverk/mork-choklad-med-ekologisk-vanilj-mallows/


Kommentarer
Postat av: adina

wow, låter jättegott!

2009-08-18 @ 19:38:54
URL: http://lillsmuurfen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0